Díjnyertes “forradalom” – a sokoldalú Revolution tárgyalószék

2016 január 13, szerda
Írta: Antares Hungary

Kevés olyan tárgyalószék van, amelynek formaterve egymás után két évben is rangos díjat szerez.

Az itáliai formatervezésű és gyártású Revolution szék először 2013 novemberében a Good Design Award-nak lett nyertes terméke. A díjátadó abban a chicagói építészeti és design múzeumban volt, amely évente több ezer kreatív és innovatív terméknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. Az egyik legrégebben alapított és legismertebb kontinensen túli díj birtokában a Revolutionról kijelenthető, hogy olyan tárgyalószék, amely egy lépéssel a hagyományos közösségi székek előtt jár. Ez három fő tényező kombinációjának köszönhető: letisztult forma, széleskörű funkcionalitás és megnyerő design.

E díjat a rákövetkező évben egy másik rangos elismerés követte, az Interior Innovation Award, melyet a kölni IMM (Kölni Nemzetközi Bútorvásár) és a German Design Council (Német Formatervezési Tanács) szervezésében adtak át. A kölni eseményt 2002 óta minden évben megrendezik, 2014-ben a rendezvény díját a Revolution a tervezés pontosságával a termék eredeti és egyedi formavilágával nyerte meg.

A Revolution egyediségét a formaterv mellett a részletek pontos kidolgozása adja. A csak műanyag korpusszal készült változat (Revolution PC) a hát számára kellemes szellőzést biztosít a perforált háttámlával és könnyen tisztítható. A kárpitozott változat (Revolution TC) szivacspárnázata révén biztosít még kényelmesebb ülést a felhasználónak. A székre szerelhető kartámaszok szerepe a komforton túlmutat, egészségmegőrző szerepük van: a vállizmok jóval tovább maradhatnak lazák, ha a felső végtagok tartásában karfák is segítenek. Az Antares kínálatában a Revolution TC és a Revolution PC választható krómozott, szürke, ill. fekete festett vázzal is, ami tovább növeli a variálhatóságot, így ezek a tárgyalószékek bármilyen közösségi térben jól mutatnak. A különböző méretű enteriőrök a felhasználás módjától függően a rakásolhatóságot és a sorolhatóságot is megkövetelik, e szék ezen követelményeknek is maradéktalanul eleget tesz. A tárolást megkönnyítendő, a karfa nélküli Revolution változatokból egymásra akár 20 db tárgyalószék rakható. Az elegáns soroló elemeknek köszönhetően székek oldalirányban stabilan egymáshoz rögzíthetők.

< Vissza a tudástárhoz
Ugrás a tetejére