Találd meg az ideális széket!

Székválasztó

A keresési szempontok alapján

204

terméket tudunk a figyelmedbe ajánlani.

Megnézem
keresési feltételek alaphelyzetbe állítása

Mire ügyelj a használati idő kiválasztásánál?

Ha csak napi pár órás használatra keresel fogószéket, elégséges lehet az egyszerű gázlift mozgatóval, vagy a hintamechanikával szerelt forgószék is. Normál használat, vagyis napi 5-8 órás igénybevétel mellett már aszinkron, vagy szinkronmechanikás forgószéket válassz és lehetőség szerint legyen kartámasszal és fejtámlával szerelt a szék!

A komfortérzet további növelése érdekében pedig választhatsz ergonomikus párnázatot is. Ha pedig extrém igénybevételre, napi 9-10-12 órás használatra keresel forgószéket, vagy 110 kg feletti testsúllyal rendelkezel, akkor érdemes nagy teherbírású gázlifttel és erősített mechanikával szerelt forgószéket választanod.

Miért ne hagyd figyelmen kívül a székmechanikát?

Leginkább azért, mert a székmechanika teszi lehetővé a minél kényelmesebb üléspozíció beállítását. A piacon fellelhető székmechanikák az egyszerű gázlift mozgatótól a szinkronmechanikáig sokfélék lehetnek, így nem mindegyik nyújtja ugyanazt a komfortot. A teljes felhasználói haszon szemszögéből nézve (az egészséget is beleértve) a mechanikák között a legjobb ár-érték arányt a szinkronmechanikák képviselik.

Ezek állítási pozícióiktól függően lehetnek 3, 4, vagy 5 pozícióban rögzíthetők, és akár “nyitva” hagyhatók. Utóbbi esetben a szék háttámlája szinkronban együtt mozog az ülőlappal, illetve mindkettő dinamikusan követi mozgásodat. Az elülső marokcsavarral szinkronizált mozgás ellentartó rugóerejét szabályozhatod. A tapasztalatok szerint hosszabb távon inkább a feszesre, semmint a túl lágyra hangolt rugózás célszerűbb, illetve komfortosabb.

Karfás vagy nem karfás?

A kartámaszok vagy karfák az ülő ember karjainak alátámasztására szolgálnak, és lehetnek fixek vagy állíthatók. Az állítható karfák között azok a leggyakoribbak, amelyeknek (csak) a magasságuk állítható. De ezen kívül léteznek olyanok is, amelyeknek a magasságon kívül a szélességük is szabályozható, a támfelület előre-hátra csúsztatható, sőt horizontálisan forgatható. Minél többet ülsz a forgószékedben, a karjaid megfelelő alátámasztására annál nagyobb gondot érdemes fordítani, mert az nagymértékben hozzájárul az egészséges üléshez és a helyes testtartáshoz, és a hátfájdalmak megelőzéséhez.

Ha gyakran fáj a fejed, válassz fejtámlás forgószéket! Miért?

A fejtámla széked háttámlájának meghosszabbításaként fogható fel. A gerinc felső részét, a nyakat, és a fejet hivatott alátámasztani. Használatával a fejet tartó vállizmok részben tehermentesülnek, és ezáltal kevésbé fáradnak el. Ennek a fejfájás és hátfájás megelőzésében van jelentősége, mivel azoknak a fájdalmaknak egy része izomfáradásra vezethető vissza. A fejtámlák körében létezik fix és le-felállítható, valamint le-fel, előre-hátra állítható és dönthető fejtámla is. Minél több az állítási lehetőség, annál nagyobb komfortot biztosít számodra a fejtámla használata.

Melyik stílus illik hozzád a leginkább?

Ezt nem tudhatjuk… viszont kínálatunkban a hagyományos formatervű és szokásos anyagokból készült modellek mellett a szögletes, modern vonalvezetésű, high-tech műanyagokból készült és tárgyalószékek egyaránt megtalálhatók. A széked is ugyanúgy jellemez téged, mint a ruházatod, vagy az egyéb tárgyaid: ’Mutasd a személyes széked és megmondom ki vagy!’

Ugrás a tetejére